И четвъртокласници стават предприемачи


Подтикнати от класния си ръководител Евелина Ницова, учениците от 4Б клас в СОУ “Иван Вазов” се включиха в дейността на “Джуниър Ачийвмънт”, за която “Посредник” неведнъж е писал и на която от години сме партньор.

На 15 ноември е проведена среща с кмета на Плевен Найден Зеленогорски. Представителите на класа – Изабел Велковска и Иван Жунтовски, заедно с класната си бяха гости в кабинета на кмета. 

Желанието им е веднага да приложат наученото в уроците по предприемачество, вдъхновени от целите и идеите на организацията „Джуниър Ачийвмънт”. Учениците направиха своето първо бизнес предложение – кметът да бъде техен партньор в идеята им да реализират изработени от тях предмети в навечерието на Коледа. Найден Зеленогорски поощри намеренията на четвъртокласниците да се образоват икономически и прие офертата. Децата обявиха, че веднага се залавят за работа, за да изпълнят своята част от ангажимента, разчитайки на желание, сръчни ръце и фантазия. Представителите на класа споделиха още, че са отправили покана към г-н Зеленогорски да участва в техен урок на тема „Как се правят избори” и очакват неговото съгласие.

Източник: Посредник

Back to top button