Хрисимира Драганова печели награда след награда

Както вече ви споделихме на 17 април се проведе награждаване на медалистите в пролетното издание на надпреварата „Математика без граници“. Сред двадесет и четиримата победители се нарежда и Хрисимира Ганчева Драганова от 4б клас. Тя обаче не успя да вземе лично бронзовия си медал, защото бе извън града, получавайки още награди, за които сега ще ви разкажем.

 

На 21 януари за седма поредна година стартира конкурсът „Рецептите на баба“ и хиляди български деца от цялата страна имаха възможност да се включат в него. Той се организира от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите -7 съвместно с Националния дворец на децата. Паралелно с конкурса за детска рисунка се проведе и литературен на същата тема, но десетгодишната Хриси предпочете да се развихри с моливите и боите. Нейната живописна творба „С баба правим баница“ бе отличена сред 1100 рисунки на други деца от цяла България.
Това обаче не е единствената творческа надпревара, в която се бе впуснала нашата талантлива четвъртокласничка. Тя участва и в тазгодишното издание на националния конкурс по народно приложно творчество „Лазарка мома гиздава“, който по традиция се провежда в навечерието на великденските празници. Ще ви припомним, че Хриси вече си спечели отличие от „Лазарка мома гиздава“ миналата и дори по-миналата година. Сега, както очаквате, тя отново се състезава в раздел рисунка и пластична рисунка. Верояно не е изненада, че и тазгодишното й участие също стана повод за гордост и направи момичето трикратна победителка.
Церемонията по награждаването на отличените участници и от двата конкурса се проведе на 17 април в Националния дворец на децата. Четвъртокласничката спечели почетен медал от „Рецептите на баба“ и грабна първа награда за своята рисунка на лазарки. Творбите й пък няма да й бъдат върнати, защото ще станат част от пътуваща национална изложба и от Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“ и ще се съхраняват в НДД.
И ако този двоен триуф не е достатъчен, можем да ви кажем, че Хриси се изяви и в още една надпревара, този път по спортни танци. Състезанието за Купа България се състоя на 18 април в Пловдив и паралелно с него се проведе и Открит турнир по спортни танци. В пловдивската зала „Олимпиада“ се бяха събрали танцьори от всяква възраст и пол от цяла България, но тази сериозна конкуренция не попречи на четвъртокласничката да завоюва поредното отличие. Журито й отсъди втора позиция, която й донесе медал и грамота, а Хриси се доказа като всестранно развит талант.

 

Силвия Тачева, 11и

Back to top button