Хайде на кино!

Тази година лятото се завръща посред зима с най-новото Дисни приключение, което ни пренася на горещите Хавайски острови. „Смелата Ваяна“ атакува кината на 25 ноември в търсене на собствената си идентичност и спасение за народа си, разчитайки на помощта на някога могъщия и почитан полубог Мауи.

Режисьорите на „Смелата Ваяна“ Рон Клементс и Джон Мъскър са автори на едни от най-обичаните Дисни класики, включително „Малката русалка“, „Аладин“, „Херкулес“ и „Принцесата и Жабока“, а музиката към филма е на носителя на награди „Тони“ Лин-Мануел Миранда, носителя на награда „Грами“ Марк Мансина и на основателя и вокалист на световно признатата група за world музика Te Vaka – Опетая Фоа‘и.

Преди три хиляди години великите мореплаватели преминават Тихия океан и откриват многото острови на Океания. После пътешествията им спират за 1000 години и никой не знае защо. „Смелата Ваяна“ е завладяващо анимационно приключение на сърцата тинейджърка, която потегля на дръзка мисия, за да спаси народа си. По време на пътешествието си, Ваяна среща някога могъщия полубог Мауи (с гласа на Дуейн „Скалата“ Джонсън), който я напътства в търсенията ѝ. Заедно те плават през открития океан, срещайки по пътя си гигантски чудовища и невъзможни за преодоляване препятствия, а Ваяна осъществява древната повеля на дедите си и открива това, което винаги е търсила – собствената си самоличност.

„Смелата Ваяна“ е в кината на 25 ноември на 2D и 3D.

Учениците от втори б клас, заедно със своите родители и класният си ръководител, отдавна търсеха подходяща филмова прожекция, която да е привлекателна, интересна и в същото време поучителна. И ето, че дочакаха историята на смелата Ваяна.

На 10 декември /събота/ всички се събраха пред кинозалите в МОЛ Панорама. С вълнение се наредиха пред касите и с нетърпение заеха местата си. Поставиха 3D очилата си и приключението започна.

Колективното посещение възпитава малките ученици, прави ги отговорни, приобщава ги към класа и носи много положителни емоции.

Учениците препоръчват на децата-малки и големи-да посетят прожекцията, наситена с атрактивни гледки от Тихия океан, хубава музика и много поуки и размисли.

Евелина Ницова

Back to top button