ГОСПОЖА СТАНКА НЕНЧЕВА – ПРИЗВАНИЕ УЧИТЕЛ

Здравейте,
Изпращаме Ви този текст от името на родителите на учениците от III б клас. Ще се радваме да споделите нашето мнение за госпожа Ненчева. Това е нашият начин да изкажем благодарността си към нея и училището, в което учат нашите деца.
Благодарим предварително!
Поздрави и успешен ден!
От името на всички родители на учениците от III б клас
Снежанка Величкова

 

На 20 април 2019 година в гр. Стара Загора са проведе тазгодишното  пето по ред издание на Националното историческо състезание „Моята Родина”. За пореден път възпитаниците на госпожа Станка Ненчева се представиха достойно със завидни резултати.

Училището – мястото, където растем – физически и духовно. Там прекарваме голяма част от живота си, осъзнаваме че сме били истински щастливи. За щастие, училището се свързва с приятни емоции, благодарение на учител, който с работата си доказва, че да преподаваш не е професия, а призвание. Затова следва да отдадем значимото на любимия учител.

Няма по – висша цел за всеки родител от това да даде добро възпитание на детето си, а то ще рече, че на учителя, поверяваме най-свидното, смисъла на живота си – нашите деца. Те трябва да израснат с чувство на гордост и почитание пред българската история, самобитна култура и познаване на родния край. Новите знания са нови емоции! За родителите е удоволствие да ги споделят с децата си

Госпожа Ненчева, с нейния професионализъм, благородство и всеотдайност, дава на децата ни увереност и сила, с която да вървят напред и в правилната посока. Възпитава в тях стремеж към овладяване на науката, да опознават своите исторически корени и да асоциират съзнанието си към културна и духовна принадлежност. Но най-вече е тяхна опора в ежедневните училищни предизвикателства, възпитава ги в дух на човечност и увереност в силата на знанието!

Следвайки своята учителка, те утвърждават авторитета на СУ „Иван Вазов“.

Не само доброто образование, но и нелеката задача върху изграждането на самосъзнание и ценностна система у децата са основният ресурс и капитал на едно училище.

Именно затова професията „учител“ е синоним, както на благородство, така и на огромна отговорност, затова ние родителите на децата от III б клас, благодарим за примера, който госпожа Станка Ненчева дава на нашите деца! Благодарим за огромната отговорност!

Back to top button