Георги Велчев с нови постижения

В началото на месец февруари- от 12 до 15, се проведе ежегодният републикански шампионат по лека атлетика. Град Добрич, вече натрупал опит в три поредни години, и сега имаше честта да бъде домакин на престижното събитие. Още от 27 януари към лекоатлетическата зала „Добротица“ се стече поток от състезатели, които започнаха своите усилени тренировки. В шампионата имаха възможност да премеря сили всички национални гарнитури- от юноши и девойки до мъже и жени.

В държавното първенство името на училището ни достойно защити един наш седмокласник. Може би името на Георги Велчев от 7 б клас ви звучи познато? Момчето не за пръв път участва в лекоатлетически състезания. Той има завидно количество спортни постижения в досегашната си кариера, а в миналогодишния републикански шампионат дори ни донесе първо място и златен медал в дисциплината трибой. Естествено, този февруари Георги отново се яви на националите по лека атлетика и както се очакваше не ни разочарова с отличното си представяне.
Нашият спортист се състезава в категорията за момичета и момчета под 16 години и юноши и девойки младша възраст. Съревнованието е било наистина оспорвано като се имат предвид мащабите му, а Георги сподели, че конкуренцията се е състояла от около 2000 души от цяла България. Това обаче не попречи на седмокласника да завоюва призови места в две дисциплини. С невероятните 5.81 м Георги грабна второто място за дълъг скок. В дисциплината висок скок пък записа забележителния резултат от 1.65 м. На нашето момче явно му се отдава да надскача конкуренцията!
Като човек, който не е особено просветен в областта на спорта, аз бях малко учудена, че шампионатът е лекоатлетичен, а Георги ми говори само за скокове. Той се оказа много отзивчив и ми разясни, че първенството е включвало няколко различни спорта, като бягане например. Момчето призна, че ги практикува всичките, но скоковете са неговата най-голяма сила. Той разкри още, че вече от четири години се е отдал на леката атлетика и тренира неуморно всеки ден. Нашият седмокласник е член на отбора на клуб „Спартак“- Плевен, а за неговото отлично представяне в турнири и състезания се грижи треньорът му Георги Гетов.
Към нашия даровит лекоатлет отправяме безкрайните си поздравления! С новите победи, с които допълва постоянно и без това впечатляващата си спортна биография и слави името на училището, Георги продължава да се утвърждава като голяма гордост за СОУ „Иван Вазов“. Ние го подкрепяме и вярваме в таланта му и единственото, което ни остава е да му пожелаем да покори още много върхове и да не спира да множи колекцията си от награди.

Силвия Тачева – 10и клас

Back to top button