Филмът #Агресия – достъпен и в интернет

На 12 октомври 2019г. филмът #Агресия бе излъчен по телевизионния екран. Ученици и спортисти споделят своя опит в справянето с агресията, карайки всеки да си зададе въпроса: „Какво бих направил аз?”. Към днешна дата лентата на Еленко Касалийски вече е достъпна и в интернет пространството

Въпросът за агресията е изключително важен в днешно време. Чувства като гняв, раздразнение и ярост ни преследват навсякъде. Някои успяват да се справят с тях и да ги отблъснат, но за съжаление други нямат успех и разпространяват негативната си енергия сред околните.

На думи всеки се справя лесно с агресията. „Не се ядосвай”, „Овладей се”, „И това ще мине” – да го кажеш е лесно, но да го постигнеш, е далеч по-сложно. По тази причина филмът представя гледната точка на хора, изпитали гняв или станали свидетели на подобни случаи. Истинският пример и житейският път учат човек много повече, отколкото биха могли всички думи в езика ни. Чувайки историята и опита, всеки сам извлича това, което смята за полезно.

За учениците от СУ „Иван Вазов” участието в проект по толкова важен въпрос бе изключително интересно преживяване. Накара ни да споделим неща, за които едва ли говорим често. Накара ни да чуем опита на други хора и да се замислим за своя собствен. Но най-вече ни накара да се почувстваме горди, че сме част от нещо, което има за цел да повлияе положително върху публиката, остави у нас усещането, че сме направили нещо значимо.

Агресията засяга живота на всички ни. Едва ли има човек на Земята, който да не се е сблъсквал с нея. Колкото повече опит имаме в битката, толкова по-лесно ще се спечелим войната, толкова по-лесно ще се освободим от гнева. Само тогава бихме могли да се насладим истински на хубавите моменти в живота.

Днес филмът е достъпен за всички. Всеки може да чуе историята на ученици, спортисти и обикновени хора, да се поучи от техните грешки или да вземе пример от техните решения.

Синтия Чалъкова 11б

Тагове
Back to top button
Close
Close