Ема Иванова с първо място от конкурс за рисунка

Училището ни има нов повод за гордост! Нашата съученичка Ема Иванова от 9з клас спечели първо място в Общинското ниво на XIII Национален конкурс за рисунка „Бог е любов“ на тема: “ Нашите небесни покровители“ . Сега тя продължава и на националния кръг, който се провежда в момента.
Самата Ема е изключително изненадана от този успех, първоначално й е било трудно да повярва, че това е реалност. Тя сподели, че вдъхновението точно за тази творба идва от една от нейните любими групи „The Gazette“. Умело и по интересен начин нашата съученичка изобразява страданието и любовта като хора. Необичайното в рисунката е, че страданието се намира над любовта и я притиска, а именно това внушава, че те са свързани в един вечен кръговрат.

Това съвсем не е единственият успех на Ема. Досега тя е имала две награди – първо и трето място в конкурси за рисунки, свързани с наркотичните вещества и зависимостта към тях.
Но изкуството в живота на нашата ученичка съвсем не се ограничава само до участието в конкурси. Напротив, то сякаш е станало част от нея и от нейното ежедневие. Начинът, по който работи, и идеите й са наистина интригуващи. В последно време създадените от нея творби са предимно фен артове, като се съсредоточава предимно върху изобразяване портрети на хора. Но по-интересно е, че доста често тя „превръща“ герои от филми – животни в хора, а дрехите на дадения човек напомнят за козината или кожата на животното.
От близо година Ема пресъздава аниме герой (косплей), за което също използва уменията си по изобразително изкуство. Повечето от необходимите за този вид изкуство елементи се рисуват и изработват на ръка, а това доста се доближава до рисуването на картини, с малката разлика, че размерите на творбите са по-големи и са триизмерни. С много старание и търпение Ема се опитва да пресъздаде всеки един детайл, като понякога използва и други материали освен четки – например игли за нанасяне на тънки слоеве боя.
В момента талантливата ни съученичка работи и върху нов проект – манга (преведено от японски означава комикс). Но засега тя е в началната му фаза на създаване и предстои още много за дообмисляне. Ема споделя, че няма търпение да започне лятната ваканция, за да отдели повече време върху това начинание. Е, можем само да й пожелаем успех, дано скоро завърши и тази творба.
Благодарим ти, Ема, че представяш училището и града ни! Продължавай все така, не спирай да сътворяваш изкуство и красота, изпълващи сърцата на околните с възхищение и възторг!

Светлана Паргова – 9л клас

Back to top button