Екскурзия, ура!

Да си второкласник,
това не е шега.
Колко много грижи
имам аз сега!
Скоби, ударения,
гласни в точен ред…
Дойде ли екскурзия,
всичко е наред!

 

На 24.10.2019г. учениците от 2б, 2е клас и техните класни ръководители тръгнаха на път. Всички очакваха този ден с голямо нетърпение, защото имаха нужда от нещо различно и зареждащо за следващите дни на неуморен труд и старание.

Една от целите на екскурзията беше учениците да видят северната граница на България – река Дунав при град Никопол. Те разгледаха църквата „Св.Св. Петър и Павел” и чуха интересната легенда за чешмата „Елия”. Второкласниците видяха Паметника на загиналите герои за Освобождението по време на Руско – турската война и къщата, в която е отсядал Васил Левски.

Следващата спирка на групата беше село Муселиево и мелницата в комплекс „Хъшовете”. В часовете по околен свят учениците бяха разговаряли за пътя на хляба. Попадайки в реална среда, те разбраха, че всеки труд е значим и много се забавляваха в ролята на хлебари. Облаци от брашно покриваха малките майстори. Сръчните им детски ръце направиха най–хубавите кравайчета и сърчица. След упорита работа, дойде време за вкусен обяд в механа „Ильо войвода”. Имаше време за футбол и весели детски игри.

Денят мина забавно и неусетно. По пътя към родния град, София Кънчева от 2б кл. се справи отлично с микрофона в автобуса. Тя прочете приказката „Старецът и житото”. Това беше поздрав към децата, отговорния шофьор и емоционалния екскурзовод.

Заредени с положителни емоции, учениците се върнаха в град Плевен в очакване на нови приключения.

Тагове
Back to top button
Close
Close