Екскурзия на XIв и XIг клас

На 25 и 26 ноември учениците от XIв и XIг клас се отправиха на така чаканото си пътуване към една изключително приятна дестинация. Екскурзията беше по маршрут Плевен-Габрово-Трявна-Велико Търново-Плевен. По време на пътуването учениците имаха възможността сами да избират музиката и забавленията си.

При първата дестинация-Габрово, беше посетен единственият по рода си Интерактивен музей на индустрията, който определено спечели симпатиите на екскурзиантите. Интересът на всички бе спечелен от занимателните игри и закачки, „оживяващите“ музейни експонати и разбира се-симулатора на Формула 1. Преди отпътуването от „Българския Манчестър“ беше предвидено време за самостоятелни разходки из града. Всеки намери най-приятния за себе си начин да прекара тези няколко часа, след което пътешествието продължи.

След пристигането в Трявна и настаняването в хотел „Сезони“ групата се събра и се отправи на приятна разходка в градчето. Всеки научи по нещо ново за историята на региона, града, и развитието на занаятите на това вълшебно място. Успяхме да посетим музеите и да съберем впечатления, за които всеки можа с ентусиазъм да разкаже на останалите. Вечерта мина приятно за всички, и двата класа се забавляваха, сближиха се и със сигурност успяха да се снабдят със спомени за много време напред

Сутринта пътуването продължи. В старата българска столица Велико Търново учениците решиха да посетят и разгледат сградата на Учредителното събрание. Отново разбрахме за интересни събития и факти, относно българската история и града като цяло. Есенният дъжд не попречи на никого да си прекара приятно по време на поредната разходка. Имахме удоволствието да прекараме няколко часа в един град, изпълнен с истински зареждаща атмосфера.

Всяко хубаво нещо има своя край. По същия начин и тази екскурзия приключи, прибрахме се в Плевен, изпълнени с емоции и впечатления, заредени с усмивки и спомени. Радваме се, че имахме възможността да участваме в това пътуване и искрено се надяваме и занапред да споделяме още много такива моменти заедно.

Илейн Иванова XIв клас

Back to top button