Екип от „Вазов” гостува в Естония

СОУ „Иван Вазов“ работи по европейския проект „Повече дървета? Да, моля!“ вече една година. От 20 до 24 май 2013 г. трима представители, които работят по проекта, са на визита в Талин, Естония – директорът на СОУ „Иван Вазов“ Димитър Митев, администраторът на сайта на проекта по програма „Коменски“ Диана Йончева и учителят по английски език в начален етап Росица Георгиева. Нашите участници ще изпълняват план, който е подготвен от координатора на проекта на училището в Естония. По време на престоя учителите ще наблюдават открити уроци по различни предмети, презентации, спортни игри. Ще научат повече за естонската образователна система. В плана са застъпени разнообразни дейности от всички области – посещение на старата част на Талин, пристанището „Seaplane“, ботаническа градина, природонаучен музей, музей на изкуствата „Kumu“, парк „Kadriorg“, телевизионна кула, дворец „Glehn“, районно кметство. Предвидена е забавна вечер на открито край брега на Балтийско море.

 

Всяка държава ще трябва да представи по забавен начин сватбен ритуал. Нашите представители ще покажат по атрактивен начин част от ритуала – игра пред кръстник. Плевенските участници ще предизвикат партньорите от останалите държави в проекта с ръченица. През дните в Талин ще има работни сесии, на които ще се обсъждат изпълнението на дейностите през първата година на проекта, начин на отчитане и подготовката за международния заключителен мюзикъл „Повече дървета? Да, моля!“. За Естония има изготвен постер и презентации, които могат да се видят на сайта на проекта. Подготвени са и подаръци. Те символизират страната ни и град Плевен – сувенири, диплянки, предмети, изработени от сръчните ръце на малките ученици на най-многобройното училище в нашия град.

 

 

Източник: Посредник

 

 

Българска ръченица предизвиква партньори в европейски проект

От 20 до 24 май 2013г., трима представители от СОУ „Иван Вазов“ – Плевен, които работят по проект „Повече дървета? Да, моля!“, са на визита в Талин – Естония. По време на визитата си в Талин, директорът на СОУ „Иван Вазов“ Димитър Митев, администраторът на сайта на проекта по програма „Коменски“ Диана Йончева и учителят по английски език в начален етап Росица Георгиева ще изпълняват план, подготвен от координатора на проекта на училището в столицата на Естония, където ще гостуват.

Те ще имат възможност да наблюдават открити уроци по различни предмети, презентации, спортни игри. Ще научат повече за естонската образователна система.

В плана са застъпени разнообразни дейности като посещение на старата част на Талин, пристанището „SEAPLANE“, ботаническа градина, природонаучен музей, музей на изкуствата „KUMU“, парк „KADRIORG“, телевизионна кула, дворец „GLEHN“, районно кметство. Предвидена е забавна вечер на открито край брега на Балтийско море.

Всяка държава ще трябва да представи по забавен начин сватбен ритуал. Представителите от СОУ“Иван Вазов“ ще покажат по атрактивен начин част от ритуала – игра пред кръстник.

Плевенските участници ще предизвикат партньорите от останалите държави в проекта с ръченица. През дните в Талин ще има работни сесии, на които ще се обсъждат изпълнението на дейностите през първата година на проекта, начин на отчитане и подготовката за международния заключителен мюзикъл „Повече дървета? Да, моля!“.

За Естония има изготвен постер и презентации, които могат да се видят на сайта на проекта. Подготвени са и подаръци. Те символизират страната ни и град Плевен – сувенири, диплянки, предмети, изработени от сръчните ръце на малките ученици на най-многобройното училище в Плевен.

Талин очаква 26 гости от 8 държави – партньори по проекта – Румъния, Турция, Хърватия, Чехия, Испания, Полша, България и Португалия. Това е третата мобилност по проекта „Повече дървета? Да, моля!“.

 

Източник: DarikNews

Back to top button