Едно малко момиче с големи награди и още по-големи мечти

Йоанна Вилиславова Пешева е ученичка от 2б клас. Тя идва на училище с желание, старателна е и е отлична ученичка. Още в първи клас тя и нейният съученик Мартин Рачев представиха успешно работата на целия клас по националния проект „ Подай ръка“ в Димитровград и донесоха много награди.
Извън училище Йоанна не скучае, а търси и други места за изява. От една година спортува, като посещава тренировки по волейбол, и рисува в артшкола „Колорит” с художествен ръководител Майа Ананиева. Там тя ходи от петгодишна. Тогава и получава първата си награда. Следват множество грамоти, медали, плакети от международни и национални конкурси, проведени в Македония, Беларус, Португалия, Полша, България и други.

Момичето обича да рисува с акварелни и маслени бои, както и да използва смесени техники. В композициите си пресъздава животни, личности от народното творчество и библейски сюжети. Отскоро рисува с любимите за нея натурални бои, които са извлечени от земята и са създадени от треви, семена, корени и други природни материали.
Наскоро на специално тържество Йоанна получи и последните си награди от конкурси, проведени в град София, Македония и Беларус.
Да пожелаем на малката ученичка още много успехи!

 

Yoanna2b2
Back to top button