Една по-светла Коледа

В навечерието на Коледа сме – голям християнски празник, на който цялото семейство се събира, за да отбележи Рождество Христово. Традиция е на този ден да си разменяме подаръци пред украсената елха.

За съжаление, броени дни преди Коледа в село Хитрино се случи огромна трагедия, която отне човешки животи и нанесе душевна и физическа травма на много хора.

В знак на съпричастност към болката на пострадалите ние, учениците от  11м клас при СУ ”Иван Вазов” гр. Плевен, с помощта на нашия класен ръководител г-жа Диана Йончева,  решихме да поемем инициатива за събиране на парични средства, с която поне малко да облекчим страданието на хората от Хитрино. Зададохме си следните въпроси: Какво ли е да празнуваш Коледа, когато домът ти е напълно разрушен? Какъв ли би бил този празник без любимите ти близки хора? Много ли струва да се обединим и протегнем ръка? Някои хора не си задават тези въпроси, приемайки семейството и дома си за даденост, и не оценяват това, което имат, докато не го изгубят.

Благодарим на класовете и паралелките, които ни подкрепиха и се включиха в нашата инициатива. Много ученици с големи сърца има в нашето училище и няма как да не се гордеем с това. За да стигне посланието ни до повече деца, помогнаха много Теодор Иванов и Иван Тодоров от 11м клас. Благодарим на всички вас, приятели, за проявената съпричастност и за това, че се включихте в благородната ни кауза. Без вас нашето начинание нямаше да успее.

Вярваме, че доброто съществува и е навсякъде около нас, само трябва да го потърсим.

 

Габриела Йорданова, 11м клас

 

Back to top button