Един малък голям шахматист

На 6-ти и 7-ми октомври 2012г. на второто издание на верига турнири по шах  „Евроинс” Захари Ивайлов Иванов от 2а клас на СОУ „Иван Вазов” печели първо място в група „Б”. Той е награден с грамота, шахматна фигура във формата на кон и предметна награда. Придобива правото на следващия турнир да участва в група „А”, за по-напреднали шахматисти. Верига турнири „Евроинс” датира от 2009 година и това е нейното 13 издание.

Захари Ивайлов Иванов е картотекиран  като състезател на СКШ „Плевен  ХХI”. С шах започва да се състезава от 6-годишна възраст в ЦДГ „Чучулига”, а впоследствие се записва в лятното шахматно училище в клуба, като продължава заниманията под ръководството на м.с. Христина Илиева.
През 2012 г. започва активно да участва в състезания от държавния шампионат. Захари е участник в държавното индивидуално първенство по класически шах за 2012г., ускорен шах и блиц, провело се в град Пловдив, в най-малката възрастова група – до 8 години.
През месец юли участва в международен фестивал „Надежди на света” и печели 6-то място при осемгодишните.
Захари е неизменно в призовата тройка на клубното първенство „Проходната пешка”, което се провежда ежемесечно в ШК „Плевен ХХI”.
В училище Захари е много трудолюбив, прилежен и старателен. Обикновено е весел,  усмихнат и обича игрите с децата от класа. Пожелаваме му много бъдещи успехи и победи в спорта!

Back to top button