Един ден в парка за учениците от 3а и 3б клас

Влажен, леко мъглив и не толкова усмихнат есенен ден! Въпреки това настроението на третокласниците е весело, защото ще ходят на разходка в парка. Тази разходка е планирана по повод редица мероприятия, свързани с европейския проект „Повече дървета? Да, моля!“
Учениците от 3а и 3б клас, заедно с класните ръководители,  потеглиха на разходка, за да наблюдават промените в природата през есента. Още по пътя малките ученици бяха силно впечатлени от красиво обагрените листа по дърветата, от мекия цветен килим от опадали сухи листа.

 

Когато пристигнаха в парка, третокласниците се спряха и първо разгледаха променените вече есенни дървета, храсти и цветя. Забелязаха, сгушен сред пожълтелите листа, есенен минзухар, за който бяха учили съвсем скоро. Изведнъж от храстите изскочи уплашена катеричка и бързо се стрелна по клоните на дърветата.Това предизвика радостно оживление и весел смях. Последва дъжд от есенни листа, който малките ученици сами изсипаха върху главите си и много се развеселиха.
Малко по-късно учениците се разделиха самостоятелно на групи  и събраха големи купове с есенни листа. Всяка група „нарисува” своя фигура. Имаше есенни дървета, динозавър, таралежчета и къща с комин. Талантливите художници сътвориха есенна картина формат 3D, красива къща с ограда и други интересни творби от природни материали. Като във всяко състезание имаше и най-добре представили се участници. Разбира се, всички радостно ги аплодираха.
Най-весело стана накрая, когато децата решиха да се отъркалят върху дебелия есенен килим. Разбира се през цялото времеимаше щури игри, лудории и весело настроение.  Така този ден остана хубав и незабравим за учениците от 3а и 3б клас, а когато си тръгваха от парка, слънцето най-после  реши да се усмихне на децата, заразено от радостния  им детски смях.

 

Back to top button