Джими Стефанов със златен медал

Джими Радостинов Стефанов от 3е клас със своята нова награда даде поредния повод за гордост на нашето училище. Само за две години младежът си е събрал достойна за възхищение колекция от отличия и не спира да я допълва. Сега ще ви разкажа за последното му постижение. 

В рамките на „Чудомирови празници“- ежегодни чествания, които се организират в гр. Казанлък в края на месец март и включват прояви от цялата културна сфера, се състоя седмнадесетото издание на националния конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци“. Творческта надпревара се е утвърдила като една от най-престижните в цяла България и провеждането й е вече традиционно. Конкурсът дава възможност на таланти от всяко кътче на родината да отприщят своето въображение и да покажат заложбите си в сферата на изкуството. Единственото условие е участниците да са до деветнадесетгодишни.

Раделени в различни категории и възрастови групи, творбите, които участват в надпреварата, преминават през зоркия поглед и професионалната проверка на специално жури. Председател на оценяващата комисия е художникът и преподавател Румен Рачев, а ролята на членове и негови помощници имат честта да поемат художникът Иван Гайдаров и директорката на ОДК – Денница Танева.

Както и сами се досещате, нашият Джими също се нарежда сред тазгодишните победители в конкурса. С ведри цветове, приятно настроение и талантлива реализация на креативната си творба малчуганът очарова журито и заслужено му беше присъдено престижното първо място в категорията на приложните творби. Момчето получи златен медал и диплом, подписан лично от кмета на община Казанлък- г-жа Галина Стоянова. Най-голямото признание за сръчността на нашето момчето обаче е фактът, че прекрасното му произведение ще бъде превърнато в голяма скулптура, която да краси един от детските паркове в град Казанлък.

Как обаче Джими успя да си проправи път до такова високо отличие? Третокласникът е проявил своя талант още когато е бил в първи клас. Г-жа Надя Тодорова- класната ръководителка на нашия малък творец, първа е забелязала заложбите му. Преподавателката предложила детето да започне да посещава Център за работа с деца и така дала начален тласък за развитие на вродените му дарби. Джими проявява жив интерес към курсовете по изобразително изкуство и керамика и скоро става част от школата на г-жа Вяра Савова. Тогава са и първите му победи. С много въображение и сръчност малчуганът грабва награда след награда от различни творчески конкурси на местно, национално и дори международно ниво. Името на нашето момче дори фигурира в книгата на „Талантливите деца на България“-2012-2013 от фондация „Бербатов“.

Пожелаваме му да си завоюва още много награди в и без това богатата си колекция и да продължава да ни дава поводи за гордост!

Силвия Тачева – 10и клас

Djimi Stefanov 1
Джими Стефанов със златен медал

 

 

 

 

Back to top button