Движението е здраве

Дойде първият учебен ден и за малките ученици, които за втори път влизат с раници на гръб в училище.
Децата от 2б клас пристъпиха в класната стая и споделиха за летните си преживявания и очакванията си от новата учебна година. Казаха още, че накрая на лятната ваканция желанието им да се видят с приятелите и съучениците е било много голямо. Те с вълнение си спомниха за интересните мигове в първи клас, за новите знания, които получиха, за незабравимите уроци по предприемачество и проектите, в които участваха.


Учителката им не закъсня да съобщи за многото изненади, които ги очакват. И веднага им показа първата от тях.
По време на лятната ваканция г-жа Ницова е влязла в контакт с организацията GLOBAL CHILDREN,S CHALLENGE, която се занимава с деца от цял свят. Във връзка със здравословния начин на живот и необходимостта от движение и спорт, всяко дете получи специален крачкомер, дарен от лекоатлета Колин Джаксън. Благодарение на този уред учениците от 2б клас в продължение на месец ще отчитат крачките, които правят. С помощта на родителите си те ще записват данните в специални паспорти. В края на изследването ще се измери по специална скала резултатът на всяко дете и, ако има нужда, ще бъде насочено към определен вид спорт или извънкласно занимание, което ще увеличи движението му.
След приключване на месеца крачкомерите ще останат собственост на учениците и те имат право да ги дадат на всеки, който пожелае да разбере дали се движи достатъчно, защото второкласниците вече знаят, че движението е здраве.

Back to top button