Дванадесетокласници от СОУ „Иван Вазов” …

Дванадесетокласници от СОУ „Иван Вазов” в Плевен стартираха благотворителна кампания

Учениците от 12б клас на СОУ „Иван Вазов” с класен ръководител Галина Димитрова за поредна година подеха инициативата „Да дарим радост”. Началото на благотворителната кампания е обявено на 21 ноември – Ден на християнското семейство и ще продължи до 21 декември.

В навечерието на Коледа те призовават всички да помогнат на възпитаниците от Дом за медико-социални грижи за деца до 3 години като им подарят дрехи, играчки, книжки. Събират се и пари в поставената за тази цел урна във фоайето до входа на училището, с които ще се закупят пюрета, памперси и други вещи от първа необходимост.  Припомняме, че през миналата година учениците събраха много предметни дарения и близо 1000 лв, с които закупиха най-необходими неща за децата.

Дванайсетокласниците призовават своите приятели и съученици да дарят една чудесна Коледа на малките сирачета, да отключат душите и сърцата си за тези, които имат най-голяма нужда от това.

На 23 декември учениците от 12б клас ще посетят своите приятели от Дома за медико-социални грижи и ще им подарят събраните и закупените вещи. А в следващия брой на училищния вестник „В@з Буки Веди” те ще направят подробен отчет на събраните и изразходени средства.

Нека всеки, който желае да дари радост на децата, да се присъедини към инициативата на дванайсетокласниците. Нали и нашата Коледа ще бъде по-щастлива, ако сме подарили радост на някого!

Източник: PlevenToday.com

Back to top button