Добрите обноски не излизат във ваканция

,,Всички деца обичат ваканцията, защото имат много време за игри и забавление, за пътувания и нови запознанства на плажа или пък в планината. И най-вече, защото нямат задачи и домашни. Добрите обноски обаче никога не излизат във ваканция.“

Н. Басарова 

В Националната библиотечна седмица в НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен отвори врати „Академия за добри обноски“, в която се включиха и второкласниците от СУ „Иван Вазов“ с класни ръководители Красимира Найденова, Станка Ненчева, Лидия Веселинова, Снежка Лишкова и Ива Георгиева. Кака Ани от библиотеката влезе в роля на техен ментор, учител и треньор.

В академията децата научиха как се наричат правилата за добро поведение и добри обноски; чуха кратка история за възникването на правилата; как езикът на тялото ни показва как се чувстваме; как трябва да водим възпитан разговор; правилно поведение при хранене; маниери в ресторант; подреждане на маса по етикет и правила за весела и незабравима ваканция.

В края на срещите децата показаха, че са запомнили всичко това чрез игрите „Пинг – понг“, игра за подреждане на масата и работен лист „Какъв приятел си“.

За всички беше изключително забавно, вълнуващо и полезно, справиха се чудесно и най-важното – научиха много неща, докато се забавляваха.

В края на месец май всички получиха грамота за успешно преминат курс.

В тази връзка учениците от IIб и IIг класове се включиха и в интересната инициатива на Асоциация „Докосни дъгата“, изд. СофтПрес, в партньорство с мъжкия моден бранд TEODOR fashion, дизайнерско студио Fortyna style и СУ „Иван Вазов“. Срещнаха се с авторката на книги за добри обноски и етикет Невена Басарова, която е основател и управител на Първата детска академия и треньор по емоционална интелигентност.

Авторката ги въведе във вълнуващо пътешествие в света на добрите обноски и здравословните навици за смислено личностно развитие. Децата с любопитство разгърнаха книгата с практични съвети и прекрасни илюстрации.

Най-активните и любопитни малчугани получиха папийонки от TEODOR, а момичетата – шалчета от  Fortyna style, книгоразделители, учебни програми с логото на книгата, автографи от авторката и грамоти за класовете.

Интересното пътешествие в Академията по добри обноски ще продължи и през следващата учебна година.

Back to top button