Добри спомени от изминалите празници

Учениците от II Г, III А и III Б класове, с класни ръководители г-жа Лишкова, г-жа Китева и г-жа Ницова, непосредствено преди Коледните и Новогодишни празници, бяха поканени да участват в интересна инициатива, финалът на която беше и много отговорен.

Тези ученици се занимават в кръжок по приложна дейност към ЦНТНТМ, ръководен от г-жа Даниела Иванова. Децата имат умения за творчество и ги приложиха в специално организирана „ Коледна работилница“.

В уречения ден се отправиха към Регионалната библиотека. Там, в детския отдел предварително бяха подготвени творчески места за работа. Самите изделия и тяхното предназначение все още се пазеха в тайна.

Най-напред присъстващите ученици, ръководители и служители в библиотеката изгледаха интересен филм за това как празнуват хората по света, особено внимание бе отделено на очакванията и участието на децата в подготовката на празниците.

След това всеки участник зае своето „работно“ място в импровизираната работилница. Директорът на центъра за младежко творчество г-жа Клаида Дойчинова обяви задачата – да се изработят поздравителни картички, които да се поднесат на служителите в Община Плевен, начело с Кмета на града – г-н Спартански.

Всеки „майстор“ получи предварително подготвен плик с материали и работата започна. Учениците вложиха много старание и умения и резултатът беше впечатляващ – красиво изработени поздравителни картички, изпъстрени със зимни мотиви.

На следващия ден няколко третокласника поднесоха тези картички на г-н Спартански.

Децата от трите паралелки имаха възможност да приложат своите умения и в изработването на сурвачки в Историческия музей на нашия град.

След празниците малките творци с вълнение разказаха в клас как със саморъчно направените сурвачки са пожелали на близките си здраве, щастие и късмет през новата година.

Back to top button