Детско музикално – анимационно шоу представи Плевенска филхармония

Музиката е присъща част от нашата природа. Нашият опит с музиката започва в ранно детство и безспорно продължава цял живот.

Децата и музиката вървят ръка за ръка. Пеeнeто, пляскането с ръце и танците са част от естествения им език.

Да, музиката е приятна и забавна, но задълбочени изследвания показват, че пускането на различни стилове музика на дете, го кара да развива самоуважение, насърчава творчеството му, самочувствието и любопитството му.

Когато музиката се преподава по един свободен и забавен начин тя се превръща в естествена среда, която  помага на децата да придобият и полезни умения за слушане. На това заложиха музикантите от Плевенската филхармония в станалите вече традиционни срещи с децата от СОУ „Иван Вазов”.

Под диригентството но Славей Тинчев и участието на Асен Антонов плевенските филхармоници представиха фрагменти от анимационни филми,създадени през XX и XXI век. Публиката се докосна на живо до шедьоври,с които са израсли няколко поколения деца по света. Съчетанието от красивите звуци на музикалните инструменти и известни етюди от познати за всички любими анимационни филми и тяхната музика събра малките ученици на Вазов в зала „Катя Попова”. Пепеляшка, Книга за джунглата, Аладин, Пинокио, Цар Лъв, Красавицата и Звяра, Ну Заец, погоди, Леденото кралство, Снежанка, Семейство Симпсън, Мързел град, 101 далматинци са не само любими анимационни филми, с които израстват поколения деца, но и запомнящи се ритмични мелодии, познати на всички в залата. На видео стената оживяха известни моменти от детските анимационни филми. Още по- интересно звучи музиката към тях, поднесена в изпълнение на класическите инструменти в съпровод на всички ученици, защото звучаха известни за малките слушатели звуци. Концертът завърши с Танца на пингвините, в който се включиха всички присъстващи в залата.

Това, което е най-важно е да предоставяме на нашите деца богата и разнообразна среда, която насърчава цялостния им растеж и развитие. Музиката определено може да играе ключова роля в създаването и обогатяването на стимулираща среда за децата.

Back to top button