Детска приказка за майки и деца

Според Бодлер „ Жената е покана за щастие”. Не само защото жените изненадват всички със силата си. От самото си раждане, те преминават през какви ли не трудности, отглеждат децата си, грижат се за дома, семейството, прехраната, но в същото време сияят от щастие, любов и радост само при вида на любимия и децата си.

За да засвидетелстват своята обич и уважение към най- скъпия на детското сърце човек- майката, учениците от III  „д” клас поканиха своите майки, за да се забавляват заедно.

Всеки ученик написа стихотворение в акростих за своята майка. Думите на децата се превърнаха в един вулкан от обич, нежност, признателност и благодарност и изненадата и сълзите в усмихнатите майчини очи не ни изненадаха. Подготвиха и сладка изненада за майките, като всеки сподели в кратък разказ какво обича да прави всяка майка. С много смях и забава започна първата игра  заедно и майките трябваше да разпознаят себе си в разказа на своето дете. Споделеното от учениците беше толкова искрено, непринудено и точно, че нямаше  грешки. Последва играта  „Анаграми” , в която екипи от майка и дете се състезаваха да измислят и записват  нови думи. Пак в екип се състезаваха да донесат бързо балон на мама и заедно да го спукат, но без да го докосват с ръце. Момичетата участваха в играта  „Да приготвим мама за парти”. Третокласничките поставиха елегантен дискретен грим, червило и  спирала  на своите майки и всички се убедихме колко красиви са те. Справихме се с трудна загадка, но и много мила и сладка  „Да позная ръцете на мама”. Децата със завързани очи трябваше да открият и  посочат майчините ръце. А след това майките трябваше да си припомнят как са хранили децата като малки в играта „Моето гардже”. Така се върнахме  назад във времето, когато, бяхме малки и мама ни хранеше. Ще може ли и сега да се справи с тази задача, но със завързани очи? В играта печели този отбор, в който детето успее най-бързо да изяде няколко бисквити, които мама му подава със завързани очи, и след това изсвири с уста. В последната игра  „Мумията” се  сбъдна мечтата на много майки- техните плавници за няколко минути да мируват и да са спокойни. Мама трябваше  да превърне детето си в добре опакована мумия с помощта само на …. тоалетна хартия. Във всяка игра участниците получаваха за награда бонбони. Много бонбони се изядоха, много обич, доброта, ласки и щастие сътвориха заедно майки и деца. И както се казва в приказките и аз там бях и се забавлявах и се смях…

Симона Резашка 7 б клас

Back to top button