Ден на спорта и приятелството

Европейският ден на спорта в училище е вдъхновен от Унгарския ден на спорта. Тази година той се отбеляза на 29 септември.

Това е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изработват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за принадлежност към училището за всички участници.

Учителите Маргарита Нейкова и Евелина Ницова решиха да използват тази възможност, за да сближат учениците от първи и трети клас и да приобщят малките първокласници към училището. Да затвърдят у тях усещането, че в училище се учи, има правила и в същото време е забавно и приятно.

Тъй като малките ученици имаха нужда от време за адаптация към училищната обстановка, учителите решиха да осъществят свой Европейски ден на спорта с по-късна дата – краят на месец октомври.

Този ден беше обявен предварително на участниците от първи б и трети б класове. Всеки първокласник получи специално изработена покана за съвместни спортни игри от батковците и каките.

И ето, че уреченият ден настъпи. Започна истински празник на спорта, изпълнен с много активни, разнообразни, забавни и общоразвиващи спортни игри, съобразени с възрастовите физически особености и възможности на участниците.

В края на състезанието, както във всеки финал на спортно мероприятие, всеки получи медал за отлично представяне и разбира се почерпи за възстановяване на силите и енергията.

Учителите се любуваха на щастливите усмивки, спортния хъс на децата и се поздравиха за приятелството, на което поставиха начало с този съвместен Ден на спорта в училище „Иван Вазов“.

 

Back to top button