Да помогнем на Влади!

Учениците от 8м клас са се нагърбили с отговорната и благородна задача да организират благотворителна кампания, с която целят да съберат средства за пострадалия в тежка катастрофа с мотор бивш възпитаник на нашето училище Владимир Петров. Техният призив е отправен както към учениците, така и към учителите. Именно поради значението на каузата, те са решили да намерят практична възможност, даваща шанс на всички да се включат. Желаещите да участват могат да изчистят класните стаи и домовете си от ненужните стари учебници, вестници, списания, тестове, изписани листове, тетрадки и други.

 

Учениците се надяват да насърчат не само благотворителността, но и опазването на околната среда, като дадат събраната хартия за рециклиране. Тя ще бъде предадена на сдружение „Справедливост”, което провежда кампания за набиране на средства за пострадалите от пътнотранспортни произшествия. Сдружението има за цел да засили вниманието на тези, които тепърва сядат зад волана, както и на по-опитните шофьори, с което да предотврати възможно най-голям брой катастрофи. Както всички знаем, пътнотранспортните инциденти са изключително голям проблем засягащ хиляди хора всяка година и сериозността му подтиква създаването на все повече подобни инициативи и организации.
Интересна обачe е историята за начина, по който се стига до идеята за тази кампания. Тя е пример за това как добрите дела понякога се случват спонтанно и с тяхното изпълнение може да се заеме всеки, стига да има желание. Получавайки оценените си контролни по математика, осмокласниците решават да оползотворят вече ненужните им листове като ги дарят за благотворителност. Добрите им намерения ги отвеждат до педагогическия съветник – госпожа Дарина Илиева, която им помага при избора на кауза, на която да помогнат. В крайна сметка, те се спират на случая на 24-годишния Владимир. На 14.04.2012г., шофирайки с мотор, той се удря в автомобил. Страшната катастрофа носи на Влади тежки телесни травми и мозъчна контузия. Той е в кома в продължение на цели три месеца. След събуждането на момчето, лекарите установяват, че той има нарушена двигателна и говорна способност. Средствата, които са му нужни, са за всекидневна рехабилитация за възстановяването му.
Всеки, който има желание да помогне, може да предаде събраната от него хартия в стаи 303 и 304. Крайният срок за предаването на хартията е 15.06.2015г. Желаещите могат да се обърнат и към отговорниците на кампанията: Йоана Кирилова, Йоанна Сиркова, Калина Лачева и Иван Жунтовски от 8м клас. От своя страна, те апелират към съдействие, било то и малко. Пожелаваме им успех с начинанието и се надяваме това да насърчи повече подобни прояви.

 

Глория Писина 11з клас

Back to top button