Да подариш усмивка

В края на месец ноември 7а и 7б клас на СОУ „Иван Вазов” стартираха благотворителна кампания, чиято цел беше да направи Коледата на малчуганите от „Дом за медико-социални грижи“ – град Плевен малко по-щастлива.
След стартирането веднага се заехме с разпространението на призива ни. Интерес проявиха всички класове и благодарение на тях събрахме една доста добра сума, с която купихме много необходими неща за дечицата в нужда.

И дойде денят – 19.12.2012 година, когато ние отидохме в „Дом за медико-социални грижи“. За дечицата ние бяхме като елфчетата на Дядо Коледа, които правят добрини. Е, да, точно така беше. Бяхме топло посрещнати от малчуганите, които имаха тържество. Около нас се чуваше детска глъч. Една малка Снежанка ни отдаде чест, като ни помоли да подържим чантичката й, а един много малък Дядо Коледа (когото всички много харесахме) се съгласи да ни позира за няколко снимки. Макар и за кратко, прекарването беше приятно и за нас, и за нашите нови приятелчета. Тази среща ще остави дълбок отпечатък в съзнанието на всички ни.
Искаме да изкажем своите безкрайни благодарности към всеки един, помогнал на тази кампания да се реализира и да направим щастливи дребосъците, които по никакъв начин не са заслужили съдбата си. Най-много средства дариха 6а, 3б, 3а и 7б клас.
Най-хубавите неща са безплатни. Като да подариш усмивка на едно детенце, без значение колко е годишно или от какъв произход е.

Виктория Боева – 7б клас

Back to top button