Да подариш надежда

Да подариш надежда

„Има два начина да изживеете живота си. Единият е да мислите,  че чудесата не съществуват, а другият е да вярвате, че всяко нещо е чудо.“

Тези думи на великият Айнщайн с пълна сила важат за Коледа. Коледа е ден, в който се замисляме колко богати сме всъщност с това, което имаме – здраве, семейство, дом, хора, които ни обичат. Коледа е и време за равносметка. Разкайваме се, че през годината, забързани в ежедневието често пренебрегваме любимите си хора. Това е и времето, когато искаме да зарадваме някого с добра дума или мил жест. Да благодарим за това, което имаме и си пожелаем да постигнем това, за което мечтаем. Коледа ни кара да бъдем по–добри и по–съпричастни към онези, които имат нужда от помощ.

В този период стартират различни благотворителни кампании. Такава е инициативата на Президента на Република България „Българската Коледа“, която тази година ще набира средства за тежко болни деца и закупуване на съвременна апаратура за по–качественото им лечение и рехабилитация.

В началото на месец ноември учениците от IVг клас, заедно с класния си ръководител г–жа Сашка Данговска решиха да организират Коледен базар, в подкрепа на инициативата на Президента.

В продължение на един месец малките ученици с големи сърца, заедно със своите майки и баби, изработваха различни сувенири с коледна тематика, които да предложат на базара в името на една благородна кауза, а именно да помогнат на деца в нужда.

На 17 декември във фоайето на Средно училище „Иван Вазов“ Коледният базар беше открит. Малките продавачи, празнично облечени, подредиха с помощта на своите майки изработените сувенири и зачакаха с нетърпение и огромно вълнение първите купувачи. Поставеният на масата надпис: “Сувенирче си купи, на дете помогни!“ приканваше всички да се включат в благородната кауза.

Четвъртокласниците показаха завидни търговски умения, стремейки се да наберат възможно най–много средства за едни други деца, които имат нужда от лечение, за да могат да тичат, да се пързалят, да ходят на училище и да вършат хиляди други дребни неща, които често недооценяваме.

В продължение на три дни успяха да съберат сумата от 420 лева, която беше дарена на „Българската Коледа.“

И когато човек види тези заразени от магията на добротата деца, живеещи в днешния материален свят, си казва: „ Има надежда за доброто в тази страна !”

Още новини