Да подарим чудесна Коледа

Учениците от 12б клас на СОУ „Иван Вазов” с класен ръководител Галина Димитрова отново подеха инициативата „Да дарим радост” . Началото на благотворителната кампания е обявено на 21 ноември – Ден на християнското семейство, а ще продължи до 21 декември. В навечерието на Коледа те призовават всички да помогнат на децата от Дом за медико-социални грижи за деца от 0 до 3 години, като им подарят дрехи, играчки, книжки.

Събират се и пари в поставената за тази цел урна във фоайето до входа на училището, с които ще се закупят пюрета, памперси и други вещи от първа необходимост.  Припомняме, че през миналата година учениците събраха много предметни дарения и близо 1000 лв, с които закупиха най-необходими неща за децата.
В обръщението си дванайсетокласниците призовават своите приятели и съученици да дарят една чудесна Коледа на малките сирачета, да отключат душите и сърцата си за тези, които най-много го заслужават. На 23 декември учениците от 12б клас ще посетят своите приятели от Дома за медико-социални грижи и ще им подарят събраните и закупените вещи. А в следващия брой на училищния вестник „В@з Буки Веди” те ще направят подробен отчет на събраните и изразходени средства.
Нека всеки, който желае да дари радост на децата, да се присъедини към инициативата на дванайсетокласниците. Нали и нашата Коледа ще бъде по-щастлива, ако сме подарили радост на някого!

Back to top button