Да бъдем добри и да се обичаме

Посланието ”Да бъдем добри и да се обичаме” присъства в много от часовете на подготвителната група при СОУ „Иван Вазов”. На 14 февруари децата отбелязаха Деня на обичта и любовта към семейството и всички любими хора с много изненади. В стаята на най-малките питомци от ПГ всяко дете получи валентинка от учителката си Татяна Янчева и от ръководителката на кръжока по КТД Даниела Иванова към Центъра за ученическо техническо и научно творчество. Децата готвят изненада и за своите по-големи приятели от 1б клас.

В стаята цари работна атмосфера. Оформен е кът със символите на празника – цветя, сърца, картички. Децата вярват в любовта между хората и знаят, че тя ще спаси света. Най-любимите хора за тях са мама, татко и приятелите. Нищо, че навън е студ, децата с подръчни средства правят картичка за Св. Валентин, с която ще засвидетелстват признателност към своите семейства и приятели. С удоволствие творят.

Професионални и творчески насоки им дават двете учителки. Те се радват на красивите картички, които са апликирани с цветна разтегателна хартия и червен конец. Украсени са с много фигури, като постигат сполучлива симетрия и ритъм. Някои деца рисуват мили и усмихнати сърчица. Надписват ги с печатни букви: „Обич”, „Любов”, „За теб”, „Обичам те”. От изработените картички лъха веселие, топлина. Изработени са с много фантазия и умения, присъщи на децата. 

Някои от тях посещават кръжока и в ЦУТНТ, гр. Плевен, като извънкласна дейност. Стават по-сръчни и уверени в себе си. Радват с резултатите си Даниела Иванова, ръководителката на кръжока, и своите родители. Готвят се да участват в надпревара с връстниците си от други детски градини през пролетта. Чуваме за част от бъдещи творчески планове – изработка на драконче със сърца, сърпчета, звездици, заради Годината на Дракона; оригами – къщичка с покрив, прозорци и врата, изработени от сърчица, наречена „Сърдечната къщичка”; шапка с периферия, окичена с цветя и сърчица…

Когато госпожа Янчева пита децата как ще изразят своите чувства на празника Св. Валентин, някои от тях отговарят:
– „Да даряваме любов на всички около нас!”;
– „Да бъдем добри и да се обичаме!”;
– „Да подарим изработените наши сърца, без да очакваме, че някой ще ни плати”;
– „Колко много валентинки, нищо, че навън летят снежинки!”.
Нека посланията на децата докоснат и вашите сърца!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button