Четвъртокласници в “Пътуване из Европа”

„Пътуване в Европа” е темата на концерт-спектакъл на четвъртокласниците от СОУ „Иван Вазов”, който ще представят през май в читалище „Съгласие”. В него малчуганите ще покажат, че през четирите години на обучение в училището са получили не само много знания, но са се научили също да танцуват, да пеят, да говорят чужди езици. Те се готвят усилено да зарадват своите учителки и родителите си и да покажат, че са големи и отговорни деца, които умеят и да учат, и да се забавляват. Ще започнат своето пътешествие от България, ще изпълнят песни и танци на различни европейски страни и общности у нас и ще завършат отново в Родината. Ще се завърнат тук, за да изпратят своето послание, че пътуването и общуването с другите култури е задължително, но трябва винаги да се завръщаме. 
Освен традиционни фолклорни танци на сцената ще бъдат представени рап и ретро танци. За целта се шият специални костюми, изработва се реквизит.
Веселият празник ще завърши с връчване на удостоверенията за завършен начален етап на образование от директора на училището Димитър Митев. Децата и техните учителки Даниела Китева, Евелина Ницова, Мая Декова и Сашка Данговска, както и хореографката Надя Тодорова и преподавателката по английски език Росица Георгиева канят всички родители, ученици от училището и граждани да посетят концерта.

Източник: Посредник

Back to top button