Четвъртокласник с първо място в Националния конкурс „Малките нашенци“

За осемнадесета поредна година в Казанлък се проведе Националният конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци“. Той е част от емблематичните Чудомирови празници, които стартират на 25 март, рождената дата на Д. Чорбаджийски – Чудомир и приключват на 1 април и е посветен на творчеството и живота на Димитър Чорбаджийски – Чудомир. В този обичаен за града на розите конкурс се включи и Джими Стефанов, ученик от 4 e клас в СОУ „Иван Вазов“- гр. Плевен.

 

Въпреки огромната конкуренция, включваща ученици от всички кътчета на България и чужбина, и над 1600 рисунки от талантливи деца, четвъртокласникът участва със своята скулптура „ 3 риби“ и стана носител на отличителната награда на Националния конкурс за весела детска рисунка „ Малките нашенци“- 1во място, придружено с диплом и златен медал. Връчването на наградите се проведе на 27-ми март на откриването на Националната изложба във Военен клуб- гр. Казанлък. Усилията, които влага, допълнителните курсове в Школа по керамика към ЦРД- гр. Плевен и помощта на неговата ръководителка Вяра Савова са били заслужени и постигат за пореден път големи резултати.
Организатори на проявата са: Министерството на образованието, Националния дворец на децата, Фондация „Чудомир“ , Общински детски комплекс „Св.Ив. Рилски“ в Казанлък и Община Казанлък. Съорганизатор на събитията е Военният клуб в гр. Казанлък. На 11 март 2015 г. в ОДК – Казанлък се проведе журиране на творбите. В състава на журито се включиха: председател-Румен Рачев и членове – Георги Атанасов и Иван Гайдаров. Спазвайки конкретни критерии за идея, въображение и способност за реализация на проектите, журиращите присъдиха 121 награди. Те включват: 79 класирани на І, ІІ и ІІІ място по възрастови групи и категории, 20 специални и 25 поощрителни награди. Тази година в конкурса участие взеха и някои международни школи от Русия и от български училища в Испания и Словакия.
Мащабността на конкурса не притесни Джими Стефанов и доказа за пореден път неговия талант и старание. По време на интервюто той гордо сподели, че въпреки крехката си възраст е притежател на три златни медала от подобни конкурси. С постигането на тези резултати той е вдъхновен да продължава да твори и да участва в различни мероприятия и да показва своите произведения на изкуството.
Пожелаваме на Джими да продължава да пресъздава своето въображение в творчество и да постига отлични резултати, с които да се гордее, заедно с неговото семейство, приятели, съученици и учители.

 

Ивана Митова, 11л клас

Back to top button