Четенето – лесно и интересно

За трета поредна година се организира „Читателска щафета – 3 „мини” – Бийзъс, Рамона и Хенри“. Това е кампания, която има за цел насърчаване на четенето у учениците. Чрез нея се показва на децата, че четенето може да бъде забавно, щуро и много приятно. Първите две доказаха, че има страхотни книги и извън препоръчителните списъци за лятната ваканция, които си заслужава да се прочетат.

 

За новия сезон са подготвени много изненади. До 30.03.2013 година трябва да се прочетат три книги от творчеството на авторката Бевърли Клиъри за героите Бийзъс, Рамона и Хенри на издателство „Милениум“. След това всички участници могат да се включат в надпреварата за 500 уникални значки, пълен комплект от книгите на авторката, а изпратилите специален читателски дневник, изработен и надписан от тях, могат да участват за още много награди.
Учениците от 2б клас с желание и много голям интерес се включиха в щафетата. Техният класен ръководител Евелина Ницова закупи книгите и четенето вече е в разгара си. Чете се всяка свободна минута от самите деца, от учителката им, покана имат и родителите.
Тези, които четат бързо, вече си закупиха книгите за личната си библиотека и се стремят да са първи в надпреварата.
Нещо повече, в часовете по домашен бит и техника те моделираха различни епизоди от вече прочетеното. Подготвят и изложба от рисунки по темата.
Дори и да не спечелят специалните награди, децата са убедени, че четенето е лесно и забавно.
Пожелаваме им успех!

 

chetene2
Back to top button