Часът на Земята в СОУ „Иван Вазов”

Тазгодишното издание на Часът на Земята – една от най-мащабните акции на WWF, ще се състои на 23 март 2013 г., събота, от 20.30 ч.

По време на Часът на Земята хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват, като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

В световен мащаб Часът на Земята започва през 2007 г. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. В  България Часът на Земята се провежда от 2009 г., като всяка изминала година неговите привърженици стават все повече. През 2012 г. в инициативата участие взеха 74 града. На 21.03.2013 г. учениците от 3б клас призоваха всички  да се включат в тази международна инициатива. За тази цел, в часа по домашен бит и техника те подготвиха постери за всяка класна стая. С тях искат да напомнят на своите съученици, че всеки може да направи за нашата майка – Земята, нещо много малко, като изгаси осветлението в събота от 20:30ч. за един час.

Back to top button