Благотворителен базар в първи клас

Малките джуниъри от първи б клас завършиха с радост и голямо удовлетворение първия си благотворителен базар. В продължение на две седмици в класната им стая бе оформен кът   работилница, където всяко свободно време бе запълнено с изработването на коледни предмети. В дейността с готовност се включиха и родителите, тъй като децата са все още малки, но са наясно, че колкото една стока е по-качествена и атрактивна, толкова по-бързо ще се продаде.

Учениците знаеха, че със спечелените пари ще закупят коледни подаръци за децата, които се лекуват в специализираната болница по онкохематология в гр. София.
И тези добри намерения са вече реализирани. За два дена във фоайето на училището бе организиран специален щанд, на който се предлагаха изработените предмети. Беше им определена цена и…продажбата започна. Търговци бяха самите ученици, които с голяма прилежност обясняваха целта на базара. Всеки закупил стока я получаваше красиво опакована със стикер, че е участвал в кампанията. Бяха разпродадени всички изделия, а в специално подготвената каса децата преброиха 108 лева.
С тези пари класната им ръководителка Евелина Ницова закупи подаръците, предназначени за болните деца.  Учениците от първи б клас ги опаковаха красиво и написаха коледни картички с пожелания за здраве. С нетърпение се отправиха към близка до училището куриерска фирма и присъстваха на изпращането на подаръците. Всички се надяват да зарадват новите си приятели.
Така децата отново се научиха на доброта и благотворителност.

bazar_1b2bazar_1b3

Back to top button