Баскетболистите ни грабнаха бронза на зоналните ученически игри

Макар да е разгара на подготовката за абитуриентските балове, нашите съученици не спират и изявите си в спорта. За пореден път участието в ученическите игри на отбора ни по баскетбол се увенча с успех. Няма как да не отбележим, че сезонът беше повече от добър и за волейболистите, футболистите и хандбалистите ни, а сегашнотo трето място при юношите на зоналния кръг по баскетбол е кулминация на тазгодишните спортните постижения.

 

Преди да грабнат бронза обаче младите спортисти преминаха през изключително оспорван общински кръг. Там те срещнаха сериозна конкуренция в лицето на двата отбора от НУИ „Панайот Пипков” и ДФСГ „Интелект”, но все пак се пребориха за почетното второ място. Именно тези мачове бяха решаващи и им осигуриха сигурно класиране по-нататък. Истинското предизвикателство дойде при провелия се в Габрово зонален кръг. В рамките на един ден беше определен отборът, отиващ на финал. На 29.04.2015г. баскетболистите ни се изправиха пред състезатели от няколко града. Като представители на нашето училище и на град Плевен те отбелязаха убедителна победа както при срещата с тима на Ловеч, така и с този на Троян. Независимо от това, че не отидоха на националния кръг на ученическите игри, спортистите дадоха сериозна заявка за бъдещите си успехи в баскетбола и е повече от сигурно, че ще продължат да развиват таланта си. За третото място се състезаваха: Александър Енев – 9м, Иван Тодоров – 9м, Стефан Цветков – 9м, Николай Петков -9з, Михаил Петков – 10м, Красимир Ангелов – 10м и Даниел Лазаров – 10м. Няма как да не споменем и Воил Кръстев – 12и, Валентин Пандинов – 12а, Алекс Георгиев – 12м и Самуил Минчев – 12м. Те не само имат завиден спортен опит, но и успяват да съвместят тренировките си с натоварената им училищна програма, без това да пречи на академичните им успехи. Макар да им предстои абитуриентски бал, зрелостни изпити и не по-малко трудни изпити за кандидатстване в университет, те продължиха да бележат точки и на баскетболното игрище. Нещо повече, дванадесетокласниците са и титуляри на отбора, като на тях се дължат голяма част от завоюваните победи.
Заслуги, разбира се, има и тяхната треньорка г-жа Поля Маринова, която тренира баскетболистите за всеки техен мач. Тя е особено горда с учениците от 12 клас, които тренира от години и именно нейното постоянство и усилия са в основата на техните успехи.
От своя страна, ние им пожелаваме още много изяви в спорта и успешно дипломиране на четирамата абитуриенти.

 

Виктория Якимова 11з клас

Back to top button