Аз обичам България

Вече трета година учениците от СУ “Иван Вазов“- гр. Плевен се включват в националното състезание „Моята родина“. То се провежда  в три кръга – два дистанционни и един финален кръг. Учениците от втори клас се състезават в първото издание по теми от изученото до момента по „Околен свят“, а от трети и четвърти клас – „ Човекът и обществото“ Учениците от 5- 12 клас имат определена тема –  „Видни възрожденци – будители и революционери “ и „Пътят към свободата“.

 62 бяха състезатели от нашето училище, които на 29 ноември 2017 години, в рамките на един учебен час доказваха, че знаят за България. Участниците работиха самостоятелно и по възможност бързо, тъй като и времето за работа понякога е важно да получиш медал.  Точките може да са едни и същи, но печели този, който е мислил по-бързо и по-точно. 10 от въпросите бяха с избираем отговор и 10 със свободен отговор.

В първия дистанционен кръг нашите ученици работиха много отговорно, но трябваше да се преборят с още 2000 участника от цялата страна в националното състезание, което се проведе под егидата на педагогическата асоциация „Образование без граници“.

Най-малките участници от втори клас се отличиха с три медала. Среброто грабнаха Гергана Младенова и Преслав Йорданов, ученици от 2б клас. С бронз се окичи Рая Маринова от 2 а клас.

От шести клас се отличи със сребърен медал Ния Кънева – 6в клас.

С най-много медали се сдобиха седмокласниците: Никол Николова – сребърен медал, Палменна Брагарушева, Хана Върбанова, Юлиана Пенева и Димана Спасова – бронзови медали.

Дванадесетокласничката Магдалена Минкова за пореден път се доказа като борбен участник в това българско състезание и получи сребърен медал. Директорът на училището г-н Димитър Митев уважи победителите и лично им връчи медалите. Поздрави ги за получените отличия и пожела на всички състезатели хубава и безгрижна коледна ваканция. Всички състезатели получиха сертификати за отлично представяне. Те изпълниха с присъствието си зала „Европа“.

Много от участниците в първото издание на състезанието “Моята родина“ са членове на клуб „Млади възрожденци“ и те са осъзнати, че едно такова състезание запалва патриотичното огънче в сърцата им.

Вазовците от град Плевен са горди, че участваха в надпреварата за доказване на положителното си отношение към историята с борците за свобода и будителите с перо , към празниците – официални и народни, към природните красоти на нашата родина…

Нека дерзаят младите ни състезатели, да имат още последователи, да постигат още по-добри успехи и в следващите кръгове на националното състезание „Моята родина“!

Back to top button