Агресията в мен и около мен

По повод празника на града Община Плевен обяви конкурс за написване на есе на тема: „Агресията в мен и около мен”. От СОУ „Иван Вазов” участие взеха Валерия Людмилова /12а/, Ралица Петкова /12б/, Мартина Пламенова /10з/, Силвия Тачева /8и/, Нина Петрова /11а/, Никол Йорданова /10б/, Диана Генова /8л/, Магдалена Христова /10з/ и Шенай Шуберт /10б/.

На 7 юни 2012 г. от 14 ч. в Заседателната зала на Община Плевен се проведе среща с учениците, участвали в общинския конкурс, и награждаване на победителите. На срещата присъстваха заместник-кметът на община Плевен Ст. Петков, инспектори от Детска педагогическа стая, както и учители на присъстващите ученици.

След представяне на някои членове на журито, оценявало есетата, се проведе дискусия по темата за агресията. Най-активно в нея се включиха Валерия Людмилова и Нина Петрова от нашето училище. Нина изрази мнението си, че проблемите, породени от агресия, не се решават само с разговори, както и че агресивните хора страдат повече от неагресивните. Валерия пък защити тезата, че на психическия тормоз не се обръща достатъчно внимание, за сметка на физическата агресия.

След дискусията започна тържествена церемония по награждаването на победителите.

Нашето училище се представи прекрасно и на този конкурс. На първо място бе класирана Магдалена Христова, на второ – Шенай Шуберт и Валерия Личева, а Ралица Петкова спечели поощрителна награда.

Благодарим на госпожа Дончева за помощта, която ни оказа! Надяваме се на достойно представяне и на бъдещите конкурси!

Магдалена Христова – 10з клас

agresia2

agresia3

agresia4

Back to top button