#Агресия

На 19 септември 2019г. на Националния стадион „Васил Левски” се състоя премиерата на филма „#Агресия”. В лентата на Еленко Касалийски,  редом до министъра на младежта и спорта и изявени спортисти, участват и ученици от нашето училище.

Агресията не е дума, с която назоваваме моментно състояние на гняв. Тя е по-скоро личностна характеристика на човека. Заложена в природата ни, колкото и да не ни се иска да признаем. Всеки проявява агресия понякога. Хората на се ангели, за да бъдат перфектно добри. Гневът е един от нашите пороци – лошото, което трябва да се опитваме да потиснем. Но за жалост на този етап от развитието си ние даваме път на агресията в живота си много повече, отколкото е необходимо, много повече – отколкото е правилно.

Защо се гневим? Защо агресията прераства в насилие? Как да се предпазим? Как ни влияе това? Често задавани въпроси, по които да помислим. Хората опитват да се справят с гнева и да говорят свободно за това, което се случва с жертвите на насилие. В опит да разпространят проблема с агресията фондация „Докосни дъгата” се обединява с ММС и БНТ, създавайки филма „#Агресия”.

Лентата представя гледната точка на учениците от СУ „Иван Вазов” – гр. Плевен по въпроса и акцентира върху предотвратяването на насилието с помощта на спорта. Физическата активност дава възможност натрупаната негативна енергия да се изразходи по-ползотворно.

Премиерата на филма се състоя на 19 септември 2019г. в Национален стадион „Васил Левски”. По проекта „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията” лентата представя много интересни случки по темата.

Във филма на Еленко Касалийски участват министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на БФ Бокс Красимир Инински, боксьорите Даниел Асенов и Станимира Петрова, баскетболистът Асен Великов, тенисистът Димитър Кузманов, играчи от младежкия национален отбор по футбол, треньорът им Александър Димитров, ученици от СУ „Иван Вазов“ – Плевен, рапърът Устата и др.

Всички тези хора се обединяват с една обща цел – да подтикнат хората да не се поддават на аресията, а да я преобразят в нещо положително. Можем ли да се отървем от гнева? Отговорът е – не. Гневът е чувство като всички останали в човешката душа. Никога няма да можем да го заличим завинаги, но това, което можем да направим, е да предотвратим превръщането му в агресия и насилие. Нека не позволяваме на агресията да ръководи живота ни!

Синтия Чалъкова 11б

Тагове
Back to top button
Close
Close