Абитуриенти и учители в спортен двубой

Поднови се най-вълнуващата традиция на СУ „Иван Вазов”

Емоционален и много интересен се оказа последният учебен ден на тазгодишните зрелостници. Освен вълненията около предстоящото изпращане и бала, те имаха възможността да споделят и радостта около приятелския футболен мач между ученици и учители. Традицията датира още от 1993 г., като единствено през 2020 и 2021 беше пропусната заради пандемията. Тази година обаче тя отново бе възродена. С широки усмивки и истинско въодушевление в играта се впуснаха абитуриенти и техни преподаватели, които изиграха запомняща се футболна среща.

Вълнуващата вечер започна с изявата на мажоретния и гвардейския духов оркестър на училището. С красиво съчетание от танц и музика те поздравиха участващите и всички, дошли да наблюдават интересното събитие. Глъч и оживление се чуваха от всички страни на полето – публиката беше многобройна. В 20 часа играта вече беше в разгара си и още в първите минути отборът на учениците се устреми и успя да отбележи две попадения почти едно след друго. В този момент преподавателите се мобилизираха и до края на полувремето изравниха и дори задминаха в резултата възпитаниците си. При 3:2 в полза на учителите беше дадено начало на кратка почивка, по време на която игрището отново завладя танцовият състав, представящ ни този път по-модерни движения. На събитието присъства и директорът – Димитър Митев, който отправи специално послание към участващите и ги подкрепяше до самия финал. Със започването на второто полувреме битката за топката беше ожесточена. Трябваше време, преди учениците отново да отбележат два поредни гола. Не след дълго и учителите добавиха попадение. Така, с резултат 4:4 в редовното време, завърши дългоочакваната спортна среща. Последваха обаче дузпи. Отборът на преподавателите не успя да отбележи, но учениците се разписаха на няколко пъти.

Ако оставим резултата настрана, мачът несъмнено достави удоволствие и радост не само на участващите, но и на публиката. Взаимното уважение и екипната работа стоят в основата на всеки голям успех и СУ „Иван Вазов“ го показа за пореден път. Каквото и да правим, „Ние не сме най-добрите, но по-добри от нас няма!“.

Накрая господин Митев изненада играчите със специална торта във формата на футболна топка и занапред им пожела само успехи.

Фотогалерия

Божидара Павлова, 10в
Ана-Мария Христова, 10б

Back to top button