На път за нови знания

В последния учебен ден, учебните занятия с учениците от втори А и втори Г клас се проведоха в подножието на Стара планина. Въпреки прогнозите за дъжд и бури, денят ни подари чудесно време.

На път за Габрово минахме през град Ловеч. Децата с интерес слушаха беседата на екскурзовода за забележителностите на града – Покрития мост, паметника на Васил Левски и кв.„Вароша”- част от Архитектурно – исторически резерват „Вароша”.

Спряхме пред сградата на Астрономическа обсерватория и Планетариум – гр. Габрово. В залата за презентация на небесния свод и космическите обекти учениците затаиха дъх. Тук те получиха знания за Космоса, Земята, причините за смяната на деня и нощта и сезоните.

От далечния Космос се върнахме назад във времето на българското Възраждане. Посетихме Музея на образованието в Априловска гимназия. Отново имахме интересна беседа, богато онагледена с документи, снимки и предмети, използвани в първите български училища. В стаята, пресъздаваща обстановката, в която се е провеждало обучение по взаимоучителната метода, учениците получиха от класните ръководители С.Кръстева и В.Атанасова Удостоверения за успешно завършен втори клас.

Екскурзията ни приключи с двучасова разходка по калдъръмените улици на с.Етъра – етнографски музей на открито. Снимките на красивите възрожденски къщи и приятните емоции ще останат скъп спомен от една незабравима екскурзия.

Back to top button