22 април-Денят на Земята в 1 „Е” и 1 „Д” клас

Идеята, която свързва хората от цял свят на тази дата, е да се обединят в защита на околната среда. Да си напомним, че майката Земя има нужда от нас –да я пазим, обичаме и най-важното –да не я променяме, защото и ние имаме нужда от нея.

Малчуганите от I „е” и I „д” клас, отбелязаха подобаващо Деня на Земята. Проведоха един „зелен” час наситен с много игри, забавни въпроси от страна на класните им ръководителки Надя Тодорова, Пепа Николова. За своето остроумие и активна позиция към нашия общ дом- планетата Земя, учениците получиха ръчно изработени награди.

Събитието се състоя на 22 април в класната стая, където първокласниците даваха много интересни и изчерпателни отговори на въпросите: „Как се казва нашата планета?” ; „Какво трябва да правим, за да е красива?” ; „Какви правила, трябва да се спазват, когато сме сред природата?” ; „Какво ни дава тя?” След това продължиха с много интригуващ за тях разказ, който учителките им бяха подготвили. Разказаха как този празник за първи път се чества през 1970 година в САЩ и Канада и как през 1990 година е обявен за Международен ден на Земята. Споделиха, че България се включва в отбелязването му само три години по- късно и целта е хората на планетата да се обединят в защита на околната среда. Да пазим нашият общ дом и да започнем да засаждаме повече дървета.

Децата бяха изработили дърво от екологични материали, стари тетрадки, капачки от бутилки, като символ на това че обичат и пазят околната среда.Класните ръководителки им поднесоха голямо красиво дърво на магнитна дъска, което бе покрито с магнити във формата на плодове. „Е” клас, избраха да са отбор Ябълки, а „Д” клас- Круши.Целта на играта беше малчуганите да поставят специално нарисуваните от тях знаци с правилата за опазване на природата. Малчуганите рисуваха, твориха и всички много се забавляваха, но изненадите не свършиха дотук. Бяха им раздадени табелки с весела картинка, изобразяваща човече, което пази дърво и всяко едно от децата си представи как се грижи за свое дръвче в бъдеще. Децата бяха впечатлени и очаровани от събитието. Всички заедно си обещаха, че ще се грижат за околната среда и няма да забравят да отбелязват този празник всяка година, защото обичат природата ни.

Със своя зелен поздрав малчуганите се присъединиха към половин милиард души от 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

Анджела Тодорова VII „ж” клас

 

Денят на Земята 2

Back to top button