2021.06.14 – Завършване на четвърти клас

Празнуват четвъртокласниците от Випуск 2017 – 2021 г. / СУ „Иван Вазов“ - Плевен

Училище наше, любимо! Ти палиш в душите искри!
В щастливите детски години сдружи ни с книгите ти!

През изминалите четири години възпитаниците на Средно училище „Иван Вазов“ – Плевен уверено пътешестваха в света на науката, изкуството, спорта! Четвъртокласниците успешно приключиха един период от обучението си, изпълнен с овладяване на знания, умения, изграждане на личностни качества.

По случай завършване на начален етап на основното образование малките абитуриенти от IV а, б, в, г, д, е класове и техните класни ръководители: Стелка Кръстева, Маргарита Нейкова, Силвия Георгиева, Вили Атанасова, Елка Станчева и Олег Маринов вложиха много енергия, любов, емоции, за да подготвят и реализират един вълнуващ празник!

Има ли настроение без магията на певческото и танцовото изкуство?! За богатството от звуци и ритми се погрижиха преподавателите Димитринка Кондова и Надя Тодорова. Под тяхното ръководство момичетата и момчетата от четвърти клас доказаха, че могат да бъдат сладкогласни певци и превъзходни танцьори!

В празничната вечер на 14 юни училищният двор беше изпълнен с желани гости от различни поколения. Цареше атмосфера на невероятно изживяване – пъстра палитра от чувства на радост, че вазовчетата са пораснали и чувство на тъга, породено от раздялата с първия учител.

Красиво облечени и със светлина в сърцата малките абитуриенти огласиха простора със стихове и песни. Към директора – господин Димитър Митев бяха отправени думи на благодарност за възможността подрастващите да се обучават в иновативно училище, чиято цел е възпитаниците да получат ново модерно образование! Училище с доказан авторитет, в което стремежът към знания и умения, водят до израстването на подготвени личности, така необходими на съвременното ни общество! В отговор г-н Митев поздрави учениците за постигнатите успехи в учението и с още по – голяма отговорност, упоритост, трудолюбие и самодисциплина да се стремят към покоряване на нови върхове в следващия етап на обучението.

В знак на признателност благодарствени писма бяха връчени на г-н Димитър Митев – директор, г-жа София Димитрова – зам. директор, преподавателите: Цецка Василева, Ани Петрова, Клавдия Иванова, Д. Кондова, Надя Тодорова, за всеотдайния им труд, благородство, грижи и търпение!

Мили слова на признателност прозвучаха от децата и към техните родители. Искрени съвети и последни напътствия отправиха класните ръководители към бъдещите петокласници. Пожелаха на учениците си здраве, верни приятели и щастливо лято! С вяра и смелост да посрещат предизвикателствата на новото време! Ръководството на училището приятно изненада участниците в тържеството с разноцветни балони и празнична заря. В тези мигове на приповдигнато настроение гости и домакини, малки и големи, учители, ученици и родители празнуваха като едно задружно семейство.

На добър път, приятели, петокласници смели бъдете! На добър път, мечтатели, откриватели вие станете!

Силвия Л. Георгиева

Back to top button