Пролетно усещане

В това мрачно време навън определено се нуждаем от нещо, което отново да върне пролетното ни настроение.  Какво по-добро решение от това да разгледаме училищната изложба, която е на празнична тематика. Стените на втория етаж отново оживяха благодарение на магическата сила на четките на нашите художници. Пролетта се превърна в тяхно вдъхновение, а картините, които сътвориха изпълват атмосферата с пъстрота от емоции. Учениците са изобразили някои от предвестниците на сезона и характерните за него празници като за целта са използвали различни техники.

Още с началото на месец март, Баба Марта ни окичва с мартеници, за да бъдем здрави и засмени през цялата година. Разбира се, не бива да забравяме, че старицата лесно се разгневява и изпраща на хората поройни дъждове, а защо не и пролетен сняг. Въпреки множеството изненади, които може да ни поднесе преходният сезон, неговите чар и красота ни карат макар и за миг да оставим всекидневните си задачи и да притаим дъх пред величието на природата. Пролетта бавно стъпва по все още хладната земя и с нежна милувка пробужда всички от зимния сън. Растенията и дърветата разцъфват в красиви цветове и носят аромат на свежест. Горските обитатели изпълват отново с живот притихналата гора. Появяват се и първите предвестници на пролетта, щъркелите и лястовичките, които са прелетяли хиляди километри, за да се завърнат отново под родната стряха.

Пролетния сезон е и период на множество празници. След като Баба Марта ни окичи с мартеници е време да посрещнем и астрономическата пролет, която ще ни донесе по-дълъг ден, но за съжаление и по-малко сън. Лазарица, Цветница, Великден и Гергьовден са също част от пролетния празничен календар. Палитрата от емоции, която ни поднасят спомагат бързо да преодолеем пролетната умора и да се насладим на почивните дни заедно със семейството и приятелите си. Магията на празниците ни зарежда с положителна енергия и поддържа дълго време доброто ни настроение.

Прекрасните рисунки са създадени в часовете по изобразително изкуство под ръководството на преподавателите: г-жа Росица Симова и г-жа Клаудия Черакчиева Учениците не спират да ни изненадват с умения, техники и креативност. Всяка изложба е уникална сама по себе си, а художниците ни не спират да усъвършенстват таланта си. Пожелаваме им още много творчески успехи по пътя на изкуството!

Магдалена Минкова XIб

 

Back to top button