12-класници даряват радост по Коледа

За втора поредна година учениците от СОУ „Иван Вазов“ под ръководството на Галина Димитрова проведоха благотворителна кампания, за да могат и децата от Дома за медико-социални грижи да почувстват магията на Коледа.

На 23 декември ученици от СОУ „Иван Вазов” посетиха Дома, в който се отглеждат деца до 3 години.
Ще припомним, че 12Б клас поде инициативата „Да дарим радост”, като обяви началото на благотворителна кампания на 21 ноември – Ден на християнското семейство, която продължи до 21 декември. В навечерието на Коледа те призоваха всички да помогнат на децата от Дома. Събрани бяха 1 223 лева и много играчки, дрехи, памперси, дарени от деца и родители.
Със събраната сума пари са закупени 4148 памперси, 230 пюрета и много плодове и лакомства за децата, пресмятат учениците.
Дома посетиха 28 ученици от 12Б и от други класове на СОУ „Иван Вазов” заедно с преподавателките Галина Димитрова и Елена Конова. Те бяха посрещнати много радушно. Учениците си поиграха с децата, с някои от които се познават от миналата година и са приятели с тях. Останаха удовлетворени, защото видяха радостта в детските очи.

Източник: Посредник

Back to top button