Злато и сребро за наши ученици от Зимните математически състезания

Честито на Андрей и Кристиан от 6а клас, които донесоха в училището ни най-високите награди по информатика от Зимните математически състезания,

Злато и сребро за наши ученици от Зимните математически състезанияЗлато и сребро за наши ученици от Зимните математически състезанияЗлато и сребро за наши ученици от Зимните математически състезанияпроведени във Велико Търново от 3 до 5 март. Форумът е национален и в него традиционно се състезават ученици от математически гимназии в столицата и страната, а комисията, която оценява резултатите, включва основно университетски преподаватели. Младите информатици и математици са разделени в пет възрастови групи и за 4 астрономически часа трябваше да решат по 3 задачи, всяка от които им носи по 100 точки. 
От нашето училище участваха трима ученици от 6а клас – Андрей Дончев, Кристиан Костов и Иван Дончев. Андрей събра 290 точки и убедително спечели златния медал. Успехът му не е изненада за никого – през миналата учебна година той взе бронзов медал в същото състезание и бе лауреат на Националната олимпиада по информатика. Има и два бронзови медала по шахмат. На второ място е Кристиан Костов с 260 точки. Ученикът неведнъж е бил на първите три места в регионални състезания по математика, изкушен е и от изобразителното изкуство и в биографията си има много награди. Достойно се представи и третият ни участник – Иван Дончев. За подготовката им заслуга имат Димитър Данаилов, преподавател по информатика, и Павел Петров, преподавател в ЦУТНТ – Плевен.
Любопитен е фактът, че в тази възрастова група само две общообразователни училища от страната имат свои представители, всички останали са ученици в математически гимназии. Андрей и Кристиан изпревариха всички! Техният безспорен успех е резултат от труда им и отличен атестат за професионализма на техните преподаватели.

Гордеем се с вас, момчета!

Back to top button