„Златна лира” за наша ученичка получи отличие

 

Ива Тихомирова Цветанова от 1б клас получи високата награда ”Лира на Орфей”

за народно пеене в единадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче”. Събитието се провежда ежегодно в Стара Загора и негови организатори са Общината и неправителствената организация на учители фолклористи в страната „Орфеево изворче” под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката. Три дни продължи конкурсната програма, в която се включиха повече от 2000 деца от пет възрастови групи в различни категории – певци и инструменталисти, хорове, танцови ансамбли, вокални и инструментални състави. 450 са били изпълнителите с народно пеене.
В най-вълнуващия момент на връчването на наградите нашето момиче с ръководител Евелина Дилкова се нареди сред най-добрите в първа възрастова група. Председателят на журито проф. д-р Пламен Арабов сподели, че тазгодишното издание на конкурса се отличава с високо художествено ниво и остава един от най-сериозните стимули на младата фолклорна смяна.
Това не е първата награда за малката Ива – тя е носител и на бронзов медал за 2010 год. от конкурса „Орфеева дарба”, проведен в столицата.
Пожелаваме на малката певица това да е само началото на нейните успехи!

 

Back to top button