Журналистите от СОУ „Иван Вазов” сред най-добрите в страната

Училищният вестник на СОУ ”Иван Вазов” – „В@з Буки Веди”, бе отличен като един от най-добрите ученически вестници в страната. Това се случи на Шестия националния конкурс за журналистика „Стоян Михайловски”. Това е единственият форум, в който мерят сили младите журналисти от различни възрасти. Екипът, който вече трета година списва вестника, зае трето място в раздел „Журналистика” за колективи. Отделно от това Ралица Георгиева от 11 клас получи поощрителна индивидуална награда за коментара си „Учебниците – за и против”, който е публикуван на страниците на училищния вестник.

Единадесетокласничките Весела Маринишева и Лиана Христова, като представители на екипа, присъстваха на церемонията по награждаването на победителите. Тя бе в Русе, в една от най-красивите сгради – Доходното здание. В стилна и тържествена обстановка ученичките получиха статуетката и грамотата. Амбициозните момичета използваха възможността да се срещнат с представители на журито под председателството на доц. Руси Русев и да поговорят какъв е пътят по-нагоре, към първата награда.
Училищният вестник съществува от 2010 г., когато в навечерието на Коледа издаде първия си брой. Списва се от ученици под ръководството на преподавателите Радинка Иванова и Йончо Йончев.

 

Източник: http://plevenzapleven.bg

 

 

Отличиха училищен вестник в конкурс за млади журналисти

 

Училищният вестник на СОУ“Иван Вазов“ – „В@з Буки Веди“, бе отличен като един от най-добрите ученически вестници в страната. Това се случи след участието им в Шестия националния конкурс за журналистика „Стоян Михайловски“ – единственият форум, в който мерят сили младите журналисти от различни възрасти.
Екипът, който вече трета година списва вестника, зае трето място в раздел „Журналистика“ за колективи. Отделно от това Ралица Георгиева от 11 клас получи поощрителна индивидуална награда за коментара си „Учебниците – за и против“, който е публикуван на страниците на училищния вестник.

Весела Маринишева и Лиана Христова/11 клас/ като представители на екипа присъстваха на церемонията по награждаването на победителите, която се състоя в една от най-красивите сгради в Русе – Доходното здание. В стилна и тържествена обстановка ученичките получиха статуетката и грамотата. Амбициозните момичета използваха възможността да се срещнат с представители на журито под председателството на доц. Руси Русев и обсъдиха какъв е пътят по-нагоре, към първата награда.

Училищният вестник съществува от 2010 година, когато в навечерието на Коледа издаде първия си брой. Списва се от ученици под ръководството на преподавателите Радинка Иванова и Йончо Йончев.

 

Източник: http://dariknews.bg

 

 

Вестник на плевенско школо отличен в национален конкурс

 

Училищният вестник на СОУ ”Иван Вазов” „В@з Буки Веди” бе отличен като един от най-добрите ученически вестници в страната на Шестия националния конкурс за журналистика „Стоян Михайловски”. Това е единственият форум, в който мерят сили младите журналисти от различни възрасти. Екипът, който вече трета година списва вестника, зае трето място в раздел „Журналистика” за колективи. Ралица Георгиева от 11 клас получи поощрителна индивидуална награда за коментара си „Учебниците – за и против”, публикуван на страниците на нашия вестник.

Единайсетокласничките Весела Маринишева и Лиана Христова от екипа на вестника присъстваха на церемонията по награждаването на победителите в Доходното здание в Русе. В стилна и тържествена обстановка те получиха статуетка и грамота. Срещнаха се и с представители на журито под председателството на доц. Руси Русев.

Първият брой на училищния вестник излиза в навечерието на Коледа през 2010 г. Списва се от ученици под ръководството на преподавателите Радинка Иванова и Йончо Йончев.

 

Източник: http://bgsever.info

Back to top button