Жанин Фахд-Ал-Шаргаби на национален кръг на олимпиадата по история

Ученическите олимпиади продължават, а вазовци не спират да се представят отлично на тях. Вече излезе официалният протокол с резултатите на учениците от областния кръг на олимпиадата по история. Ние, от СОУ „Иван Вазов“, сме горди да се похвалим, че нашите съученици отново са се представили на ниво. От шестокласниците много добри резултати са записали Александра Дюлгерова и Ивана Андреева със съответно 60,50 и 53,50 точки. Вилена Даценска от 5 клас път се е представила прекрасно и си е завоювала 82 точки. По принцип тя трябва да премине към следващия кръг, тъй като има над 75 точки, но за съжаление не е допусната.
Добрата новина обаче ни донесе Жанин Фахд-Ал-Шаргаби. Седмокласничката се е представила блестящо и напълно заслужено си спечели правото да премине към националния кръг на олимпиадата по история. Нейната преподавателка- г-жа Биляна Ангелова, призна, че много се гордее с момичето и също така се радва на успеха й. Учителката дори сподели, че Жанин ще е единствената представителка на област Плевен на националния кръг.

Аз обаче не съм изненадана от постижението на нашето момиче. Жанин се е доказала като наистина блестяща ученичка и може би ще си спомните, че беше с отлични резултати и на олимпиадата по химия тази година.
Наитина е трудно да си толкова добър и то в толкова разнообразни области на науката. Може би се чудите как нашата седмокласничка го постига? Тя е изключително упорита и работи усилено за своите високи успехи. Беше ненужно да я питам дали се вълнува за постижението си в олимпиадата по история, но пък не можах да не се поинтересувам как точно се упражнява. Момичето сподели, че решава много задачи от различни помагала и книги с тестове. Личи си, че Жанин полага истинско старание в тренировките си, защото когато я попитах как са й се сторили задачите от досегашните два кръга на олимпиадата тя отговори: “Не бяха прекалено трудни“.
Задължително е да изкажем признателност и към г-жа Биляна Ангелова, която има огромен принос в развитието и успехите на талантливата седмокласничка. Тя се среща допълнително с Жанин, за да я подготвя за олимпиадата и й дава материали за подготовка.
Ние, от СОУ„Иван Вазов“, сме повече от горди с успехите на Жанин и изказваме искрените си поздравления към нея. Надяваме се, че ще продължава да ни радва с постиженията си и занапред. Сега ни остава само да й пожелаем успех на предстоящия национален кръг на олимпиадата по история, където ще премери сили с ученици от цяла България.

Силвия Тачева – 10и клас

Back to top button