Заключителен концерт по проекта „Фортисимо в клас”

На 28 март 2013 г. в зала „Катя Попова“ в Плевен се състоя заключителният концерт по програмата „Фортисимо в клас“. Проектът се реализира за втора година. Провежда се в 17 училища, обхваща над 1500 деца, а в нашето училище обхвана всички четвъртокласници. Хари Ешкенази е ръководител на проекта, а негова основна цел – да се запознаят децата с класическата музика. В рамките на девет учебни часа четвъртокласниците се запознаха с девет музикални инструмента, включени в състава на филхармоничния оркестър. Лектори в тези часове бяха оркестранти от Плевенска филхармония.

В залата децата се запознаха със състава на цял филхармоничен оркестър и с ролята на диригента в лицето на Максим Ешкенази. Солист бе цигуларят Чавдар Вълков, който изпълни „Годишните времена“ от Антонио Вивалди, водещ беше Анна Цолова, а бийтбокс изпълнителката Адриана Николова – Печенката изпълни „Хабанера“ от операта „Кармен“ на Бизе.

Преживяването беше невероятно и децата със сигурност ще го запомнят, защото освен прекрасната музика се докоснаха до страхотни музиканти, а получаването на автографи беше толкова емоционално, че не спираха да повтарят : „Много яко“, „Страхотни са“, „Беше много хубаво, ама много“.

fk3fk4

 

Back to top button