За меда, наградите и уроците на Мечо Пух

Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед, би казал Мечо Пух. Е, този път нашите ученици получиха само по едно гърненце (бурканче) с мед.

С него наградиха най-добрите в Деветото международно изложение по договаряне „Пчеларството – Плевен 2011”, в което ние участваме за трети път и за трети път печелим награди. Темата на конкурса за рисунка бе „Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”. В 47 варианта видяха пчелите, меда, цветята и още много неща ученици от 1-7 клас. Първо място за Светлозара Витанова от 3а клас, второ – за Цветан Маринов от 3б. Отличена и наградена е и рисунката на Виолина Панова от 5е клас. Браво на тях!

В дните на изложението традиционно бе подредена и тематична изложба от най-сполучливите рисунки. В нея намериха място много творби на наши ученици. Сред тях са Калина Димитрова, Сияна Генадиева, Никол Руменова, Атила Гюканов, Синтия Монова – всички от 3б клас, и Илия Петров, ученик от 3а клас. Всички отличени, разбрахте, получиха грамота и съвсем тематично – пчелен мед. Е, хапнете си мед и си спомнете някои от Пуховите истории!

” – Преди всичко – каза си то (Мечо Пух, бел. ред.) – това бръмчене значи нещо. Не може да има бръмчене само току-тъй – бръм… бръм… – без да значи нещо. Щом има бръмчене – значи някой бръмчи. А единствената причина да издаваш такъв звук, доколкото знам, е защото си пчела.
После мисли още дълго и си каза:
– А единствената причина да си пчела – доколкото знам – е да правиш мед!… А единствената причина да се прави мед е, за да мога аз да го ям.”
Пожелаваме ви много сладки преживявания, а в следващия конкурс – колкото повече, толкова повече!

А, забравихме! Ако някой все пак не е разбрал откъде са разказаните истории и мъдрите мисли – „Мечо Пух” от А. Милн. Прочетете или поне изгледайте филма на Дисни! Уверяваме ви, историите от страната на Мечо Пух са за малки и големи! Ще се забавлявате много!
В@з Буки Веди

 

 

Back to top button