Взехме първите награди в Националния конкурс за рисунка „Освобождението”

На 1 март в Панорамата „Плевенска епопея 1877” бяха връчени наградите на завоювалите призови места в националния конкурс за детска рисунка „Освобождението“. С този конкурс в града ни традиционно се отбелязва Националният празник на Република България 3 март. Тази година надпреварата бе посветена на три важни годишнини – 140 години от Плевенската епопея, 40 години от изграждането на Панорамата „Плевенска епопея 1877” и 111 години от създаването на Военноисторическите музеи. Това бе прекрасна възможност за учениците от I до VIII клас да пресъздадат върху белия лист важни за историята ни събития, герои, паметници.

В конкурса участваха 370 творби от 37 училища, 2 детски градини и 1 читалище от 28 населени места в 13 области на България. За поредна година ученици от СУ „Иван Вазов” получиха високи отличия за своите творби. В първата възрастова група (I-IV клас) първа награда завоюва Олга Димитрова Станева от IVд клас. Третата награда в същата възрастова група взе Ангел Анатолиев Костов от Iе клас. Във втора възрастова група (V-VIII клас) първото място отново дойде в нашето училище – отличена бе Кристина Димитрова Станева от VI б клас.

Наградите на най-добрите бяха връчени от кмета на Община – Плевен Георг Спартански, който поздрави всички и сподели, че е приятно изненадан от успехите, които децата са постигнали с много усилен труд.

Преподаватели по изобразително изкуство на младите художници са Клаудия Черакчиева и Олег Маринов. Двамата бяха изключително горди от успеха на своите възпитаници и запечатаха прекрасния момент в снимки.

Пожелаваме на талантливите деца още много постижения в сферата на изкуствата. Нека продължават да се занимават с това, което ги прави щастливи, и по този начин да радват и своите семейства и преподаватели.

Илейн Иванова 9з

 

Back to top button