Взехме Голямата награда за рисунка в националния конкурс „Освобождението“

Победителка е петокласничката Кристина Станева, поощрение за Олга Димитрова – 3 клас

За пета поредна година СУ“Иван Вазов“ взе Голямата награда в конкурса за детска рисунка на тема „Освобождението“, организиран от Община Плевен и Регионалния военноисторически музей с подкрепата и съдействието на Министерството на образованието и науката. Тази година конкурсът се посвещава на три важни годишнини – 110 г. от създаване на Военноисторическите музеи, 140 г. Плевенска епопея 1877г. и Освобождението на Плевен и 40 години от изграждането на Панорамата „Плевенска епопея 1877“. Условията за участие изискваха собствени творби на ученици от I до VIII клас от всички видове училища, представящи тематични събития, подвизи, портрети и паметници на герои, без ограничения в техниките на изпълнение.

В сериозна конкуренция бяха поставени малките ни художници – участваха  близо 400 ученици от цялата страна, които традиционно се представят на високо ниво. И въпреки това Голямата награда на Община Плевен и Регионалния военноисторически музей бе присъдена на Кристина Димитрова Станева от 5б клас, участвала във втора възрастова група – 11 години. Преподавател на Кристина по изобразително изкуство е г-жа Клаудия Черакчиева. Още една награда бе спечелена от нашето училище – поощрение за Олга Димитрова Станева от 3д клас, участвала в първа възрастова група – 9 години, с преподавател г-н Олег Маринов.

Тържеството по връчването на наградите в конкурса се проведе на 2 март в Панорамата „Плевенска епопея 1877“, където бяха изложени и всички участвали рисунки. Присъстваха кметът на град Плевен Георг Спартански и председателят на ОбС Мартин Митев, които връчиха наградите на победителите в различните възрастови групи и лично ги поздравиха. На събитието присъстваха много представители на телевизии и вестници, за да отразят изложбата и да вземат интервю от нашата победителка. В края на тържеството всички участници и гости имаха възможността да гледат танцови изпълнения на ансамбъл „Нашенчета” при ЦРД.

Поздравления на двете момичета и да продължават да творят в същия дух!

Миглена Бурова, VIIIб

 

Back to top button